martes, 13 de diciembre de 2011

Ikasbide morala merengeentzat

Klasiko bateko gol azkarrena lortu zuten arren,  merengeek ez zuten lortu Barça garaitzea, Pep-en mutilek erraztasunez gainditu zituzten Madrildarrak, kolpe moral latza eraginaz

Barçak nagusitasuna erakutsi zuen lehenengo aurrez aurreko klasikoan ohiko etsaiaren aurka. Mourinhoren mutilak, Valdes atezainaren huts egitea aprobetxatuz, 24. Segunduan segurtasuna eman zien gola markatu zuten. Katalanak ordea, ezustekoaren aurrean indarberrituta, bigarren zatian merengeak gainditzea lortu zuten, Madrildarrei joko onaren ikasbide zein ikasbide moral bikaina emanez.
Benzemak estreinatu zuen markagailua etxean 24. Segunduan Madrilen aldeko 1-0 jarriaz. Baina azkartasunak ez zuen inolaz ere moralki Pep-en taldea indargabetu. Lehenengo denbora zehar, Madridek abagune ugari izan ditu baina ez dute bigarren gola markatzerik lortu. 22. Minutuan Cristiano Ronaldo portugaldarrak aukera bikaina izan du, baina jaurtiketa guztiz desbideratuta kanpora joan da. Minutuak pasa ahala, Blaugranak nagusitzen hasi dira eta Alexisek 29. minutuan markagailuan jarritako 1-1 ak guztiz indarberritu ditu eta katalanen bereizgarri den jokoaren magia itzuli da Bernabeu zelaira.
Alde aurretiko estrategia dueluan Mourinhok talde erasotzaile baten alde egin zuen. Beste klasiko zein aurreko zenbait partidutan osatutako ohiko duen hirukotea ez jartzea erabaki zuen Real Madrilgo entrenatzaileak. Bere aldetik Guardiolak, azken aldiz egin ohi duen gisa, Villa zelaitik kanpo utzi zuen, partidua aulkitik behatuz. Bestalde, Alexis eta Cesc-en kobinazioarekin dianaren erdigunean eman zuen, katalana eta txiletarra gailendu egin ziren.
Atsedenaldiaren ostean Barsak poltsikoan sartu zuen Bernabeu zelaia eta merengeek porrota hasieratik usaindu ahal izan zuten. 7. Minutuan Xavik 1-2koa ezarri zuen markagailuan baloiak Marceloren hanka jo eta zorte handiz Casillasen atean sareratu zen. Casillasek ederki desbideratu zituen Guardiolaren mutilek izandako zenbait abagune.
 El centrocampista del FC Barcelona Andrés Iniesta (d) celebra con sus compañeros Xavi Hernández (i) y el argentino Lionel Messi/EFE
Alves eta Cesc-en arteko jokoari esker, 65. minutuan katalanak 1-3a ezarri zuen markagailuan merengeen irabazle esperantzak zapuztuz. Alvesen erdiraketa aproposa aprobetxatuz Cesc Fabregasek topaketako hirugarren pilota sareratu zuen.